KOKTEYLLER

A - B - C - D - - F - - H - - J - K - - M - - - P - - S - - T - - W -

2 Ekim 2009 Cuma

ZOMBIE

Malzemeler
*2 cl White Rum
*2 cl Golden Rum
*2 cl Dark Rum
*2 cl Kayisi Brandy
*2 cl Ananas Suyu
*2 cl Papaya Suyu
*1 cl 151-Proof Rum
*Grenadine
Yapılışı
Malzemeleri 151-Proof Rum ve Grenadine haric bol buz ile shaker da karıştırarak iyice sogutuyoruz. Hazırladıgımız karısımı kirilmis buz ile dolu kokteyl bardagına başalttikdan sonra uzerine ilk once 151-Proof Rum`u sonrada bir kac damla Grenadine ekleyip servis edelim.

ACAPULCO

Malzemeler
*4 cl Light Rum
*1 cl Triple Sec
*1 cl Limon Suyu
*1 Cay Kasigi seker
*1 Yumurta beyazi
Yapılışı
Malzemeleri bol buz ile shaker da karıştırarak iyice sogutuyoruz. Hazırladıgımız karisimi oldfashioned bardagına başaltıp bir dal nane yapragi ile servis edelim.

PARADISE

Malzemeler
3.5 cl Cin
2.0 cl Kayisi Brandy
1.5 cl Portakal Suyu
Yapılışı
Malzemeleri bol buz ile shaker da karıştırarak iyice sogutuyoruz. Hazırladıgımız karisimi kokteyl bardagına başaltıp bir dilim portakal ve kiraz ile servis edelim.
.
Bu kokteyli daha fazla portakal suyu kullanarak da yapabiliriz.

1 Ekim 2009 Perşembe

SANGRIA

Malzemeler
*75 cl Kirmizi Sarap
*50 cl Portakal Suyu
*5 cl Triple Sec
*5 cl Brandy
*2 Kasik Toz Seker
* Yarim Elma
* Yarim Seftali
* Yarim Portakal
Yapılışı
Meyveler haric malzemeleri bol buz ile bir surahide bir kasik yardimi ile karıştırıyoruz. Meyveleri dilimleyip surahinin icine atiyoruz ve karıştırarak iyice sogutuyoruz. Karisimi buz dolabinda bir sure bekletip dinlendirdikten sonra sarap bardaginda servis ediyoruz.
.
Bu karisimda degisik meyveler kullana biliriz (Mango, limon, ananas, karpuz, uzum). Brandy yerine Votka, Rum veya Cin kullanabiliriz.


LA BAMBA

Malzemeler
*4 cl Tia Maria
*4 cl Brandy
* Rendelenmis cukulata
*Sut
Yapılışı
Malzemeleri bir kap da bir kasik yardimi ile karıştırarak ısıtıyoruz. Sıcak bir sekilde kokteyl bardaginda servis edelim.

Bu kokteyl soguk bir kis akşamı isinmak için iyi bir alternatif olabilir.

AMERICANO

Malzemeler
*3 cl Martini Rosso

*3 cl Campari
*4 cl Soda
Yapılışı
Buz dolu old fashioned bardagina malzemeleri katip, bir dilim portakal ile servis edelim.

BACARDI KOKTEYL

Malzemeler
*6 cl Bacardi
*2 cl Limon Suyu
*1 Cay Kasigi Grenadine
*1 Kasik Seker
Yapılışı
Malzemeleri bol buz ile shaker da karıştırarak iyice sogutuyoruz. Hazırladıgımız karisimi kokteyl bardagına başaltıp bir dilim limon ve kiraz ile servis edelim.

FLAIR BARTENDER